image

image

Sant Roc

image

El Mercat de Sant Roc està ubicat al cor del barri del mateix nom. Aquest barri, construït a finals dels anys 60 i depenent d’Adigsa, té una nul·la activitat comercial al marge del mercat.

L’equipament, que va ser inaugurat I’any 1987, -tot just fa deu anys-, estava destinat a superar aquesta absoluta manca d’equipaments comercials del barri i volia donar resposta a les demandes dels ciutadans dels barris de Sant Roc, però també als d ‘Artigas, El Remei i El Congrés.

L’edifici del mercat està situat entre els carrers d’Anselm Turmeda, Sant Joan Evangelista i I’avinguda del Congrés Eucarístic i és rectangular amb dues plantes. Va ser projectat pels arquitectes Josep Bonet i Cristian Cirici. El Mercat només n’ocupa la primera planta, ja que la segona acull un centre cívic i cultural municipal..

La superfície comercial és d ‘uns 1.000 m2 i la distribució de les parades i la seva forma afavoreix una bona exposició dels productes i una correcta circulació per part dels consumidors. Així mateix incorpora alguns serveis com magatzems i cambres frigorífiques, però no té ben resolt altres temes com, per exemple, la recollida de brossa.

És un mercat que tot i la seva joventut s’ha implantat amb força en el barri i que malgrat la proximitat amb una gran superfície, (Pryca de Sant Adrià de Besòs), no ha sofert tant com d’altres ¡'actual moment recessiu en les vendes.